Een website vol met tientallen oefeningen. Dan begrijpen wij dat je geen keuze kunt maken in welke oefeningen nou echt leuk en geschikt zijn voor jouw team. Dat zijn er gewoon te veel om uit te zoeken. Daarom hebben wij voor jou de 5 leukste en leerzaamste oefeningen op een rijtje gezet!

Beestenboel, een oefening die je eigenlijk helemaal zelf kan bedenken. Wat de oefening dan goud maakt? De 4 beesten die er in voorkomen zijn erg geschikt voor kinderen om na te doen. Wanneer ze de beesten goed nadoen schieten ze meteen ook op de 4 manieren die we bij het korfbal kennen. Hierdoor is het voor de kleinste jeugd erg gemakkelijk om bepaalde technieken onder de knie te krijgen zonder dat ze er bij na hoeven te denken. Het dier wordt namelijk met het schot geassocieerd. Dit kun je in elke oefening toepassen als je wilt!

Hoepelverdedigen, dit is een oefening die je bijna voor elke leeftijdscategorie kan gebruiken. Hij is uit te bouwen naar het echte rebounden en uiteindelijk gebruik je dan nog steeds de gedachte van deze oefening. Althans, als je het accent op het uitblokken legt. Hij kan dus worden gebruikt als opbouw oefening, maar ook als warming-up of spelletje! Geloof mij, als spelletje is die voor elke leeftijdscategorie super geschikt!

Toren Bekogelen is net als Hoepelverdedigen een echte uitbouw oefening. Daardoor is die voor elke leeftijdscategorie uit te voeren. Hij is perfect om het meebewegen met de bal tijdens het voorverdedigen te oefenen. Je moet 2 of 3 spelers in het voorveld in de gaten houden, dus ook het open staan komt er bij aan te pas. Ook deze oefening met al meerdere levels kan je nog uitbreiden voor de echte gevorderden. Kijk maar naar de oefening Rondverdedigen. Rondverdedigen is erg geschikt als opvolger van deze oefening. Zo leer jij jouw spelers dus in een spoedcursus voorverdedigen en misschien zelfs wel dubbel voorverdedigen!

Ja, Erwin Zwart speelt in dit filmpje en ja, dat trekt veel kijks. Maar niet alleen daarom is dit het best bekeken filmpje op ons kanaal. Deze oefening is namelijk erg verfrissend als je kijkt naar dat er ballonnen gebruikt worden. Elke korfballer vindt dit super leuk om eens een keer te doen. Daarnaast is het ook nog eens leerzaam. Wel is het jammer dat het alleen in de zaal op deze manier kan worden gespeeld. Je zou het buiten bijvoorbeeld met een tennisbal kunnen doen die niet 2 keer mag stuiten. Al met al hebben we na het plaatsen van deze oefening 20 inzendingen gehad van ballonkorfballers! Een groot succes dus!

De laatste van de 5 en zoals eigenlijk alle 5, een oefening die je zelf kan smeden tot de oefening voor jouw spelers. Want net als vele andere oefeningen op ons kanaal willen we doormiddel van Zwetend Zonnen de spelers op een speelse manier tot een 1 tegen 1 actie laten komen. Waarom deze dan wel in dit rijtje hoort ten opzichte van de anderen? Bij deze oefening is differentiatie het sleutelwoord. Je kan doormiddel van de kleinste regels aan te passen al een ander in het voordeel brengen of uit het voordeel halen. Zo bepaal jij als trainer wie jij wilt trainen of wat jij wilt trainen!